Workshop Leiden door verlies

Een workshop over omgaan met afscheid, verlies en rouw op de werkvloer en voorkomen van uitval, een unieke workshop met inzet van paarden 

Waarom bewust aan de slag met afscheid, rouw en verlies?

Hoe kan je (langdurig) uitval voorkomen bij ingrijpende gebeurtenissen in het leven van je medewerker of coachee? Loop jij er ook wel tegen aan als leidinggevende, HR-adviseur of coach dat je medewerker of coachee in een proces van afscheid, verlies en/of rouw is beland? En jij het gevoel hebt dat je daar onvoldoende van afweet? Dat je je afvraagt op welke manier het afscheid, verlies of de rouw van invloed is op het functioneren van je collega of coachee. Wat je daarin van hem of haar kunt verwachten? En welke handvatten je kunt gebruiken in het begeleiden van je medewerker of coachee?  In de workshop “Leiden door verlies” leer je hoe hier mee om kan gaan. Om de bewustwording op het thema afscheid, rouw en verlies te verdiepen ga je ook met paarden aan de slag om te ontdekken hoe thema’s als afscheid, verlies en rouw bij jou (door) werken.

Tijdens de workshop gaan we werken aan:

  • De bewustwording van de impact van verlies op de werkvloer,
  • Hoe je het welzijn van je collega of coachee kan bevorderen bij het rouwproces
  • Hoe je ervoor kan zorgen dat de kans op langdurig uitval wordt verkleind.

Wat kan je aan het einde van workshop:

  • Je bent je bewust wat het effect is van je eigen verlies ervaringen op je rol als leidinggevende, HR-medewerker, coach etc.
  • Je bent je bewust van de overdrachtsmechanismen die kunnen spelen op gebied van afscheid, rouw en verlies.
  • Je hebt kennis van de verschillende rouwreacties en de mythes rondom rouw, de do’s en don’ ts bij het begeleiden.
  • Je bent in staat op je eigen manier uitleg te geven over afscheid, rouw en verlies.
  • Je hebt tools geleerd om in te zetten in de praktijk.

Wanneer: Donderdag 1 februari 2024 van 10.00 tot 17.00uur (inloop vanaf 9.30 uur) 

Locatie: De workshop geven we op de landelijke en rustige locatie van ROScoaching midden in het groen op de Buntwal 8, 3864 MZ in Nijkerkerveen (nabij Amersfoort).  

Groepsgrootte: Om voldoende diepgang in de workshop te kunnen brengen voor alle deelnemers hebben we kozen voor beperkte groepsgrootte. Aan de workshop kunnen maximaal 10 deelnemers deelnemen. Bij minimaal 6 deelnemers gaat de dag door. 

Kosten: De investering voor de gehele dag bedraagt €349,- exclusief 21% btw. Wanneer je je voor 1 januari 2024 aanmeldt voor de workshop “Leiden door verlies” krijgt je een vroegboekkorting van 10%.

Aanmelden via rolinka@roscoaching.nl  

De workshop wordt begeleid door Coby Ouwehand (Ouwehand rouw- en verliesbegeleiding) en Rolinka van Markus (Equine Assited (Team)Coach bij ROScoaching).

Voor de volledige beschrijving van de workshop ga naar Informatie-workshop-Leiden-door-verlies.pdf

Link naar de flyer 2023/12/flyer-workshop-Leiden-door-verlies.pdf