Workshop ‘Gescheiden op latere leeftijd en dan…’

Ben jij op latere leeftijd gescheiden? Ouwehand rouw- en verliesbegeleiding organiseert een workshop voor 55+ers over dit onderwerp. Tijdens deze workshop is er gelegenheid om je ervaringen te delen met anderen. Door met lotgenoten naar elkaars verhaal te luisteren en hiernaar te kijken aan de hand van bepaalde concepten, krijg je meer inzicht in je eigen rouwproces en vind je steun en begrip.

De workshop richt zich met name op het rouwproces na de scheiding en niet op de praktische kant van de scheiding. Met andere woorden de workshop is geschikt voor degenen die de formele scheiding achter de rug hebben of beƫindiging van een relatie na samenwonen of een andere vorm van samenleven. Ook wanneer de scheiding al langer geleden is, ben je van harte welkom.

Programma; Tijdens de workshop ligt de nadruk op het delen van verhalen en ervaringen. We bekijken met elkaar de verschillende aspecten van rouw die een rol spelen na verlies door een scheiding. We staan stil hoe je ruimte maakt voor wat je hebt meegemaakt, wat belemmert of steunt je hierin? Naast het uitwisselen van ervaringen, wordt er informatie gegeven om jouw verhaal te plaatsen in het kader van rouw en verlies, onder andere aan de hand van een oefening of opdracht.

Tijdstip en locatie van de volgende workshop: medio sept / okt 2022

Ervaring deelnemers: De workshop heeft mij het gevoel gegeven niet alleen te zijn, zou langer of meer keren kunnen, Coby als begeleider: goed in balans tussen persoon en deskundige