Workshop Leiden door Verlies

Samen met Rolinka van Markus van ROScoaching bied ik workshops aan met de titel ‘Leiden door Verlies’.

Wij zien in onze privé- en werkkringen veel mensen lijden door verliezen. Niet alleen door overlijden van een dierbare, maar ook door bijvoorbeeld verlies van gezondheid, een baan, een huisdier, door een scheiding of relatiebreuk, kinderloosheid etc.

Mensen raken soms verdwaald in hun verdriet, hebben het gevoel dat ze een deel van zichzelf verliezen en voelen zich (soms onbewust) onzeker en onveilig bij anderen. Ze raken uit verbinding. Met als gevolg gevoelens van eenzaamheid, zich niet begrepen voelen en het gevoel alles alleen te moeten doen.

Gedrag dat dan ontstaat, kan heel divers zijn. Van juist helemaal uit de band springen en gaan feesten of heel hard werken tot volledige isolatie en nergens meer aan mee willen doen.

Rolinka en ik willen anderen graag helpen om na verlies weer in verbinding te komen met zichzelf en anderen. Dat ze zich weer veilig en vrij genoeg gaan voelen om te delen met anderen wat er van binnen bij hen leeft en speelt. Wij willen mensen weer de regie laten nemen over hun eigen leven. Dat ze op hun eigen manier vorm kunnen geven aan hun rouwproces. Dat is de reden dat we de workshop Leiden door Verlies hebben ontwikkeld. Zodat mensen tools en bewustzijn krijgen om hun “lijden aan verlies” om te zetten in “leiding nemen over hun eigen rouwproces”.

Ook willen we mensen rondom iemand die rouwt, handvatten geven om het proces van de ander te faciliteren. Dit kan een familielid zijn, maar ook zeker een leidinggevende, coach, collega, vriend zijn. Hoe kunnen zij iemand tot steun zijn en de verbinding behouden. Én ook de mogelijkheden en onmogelijkheden van hun ondersteuning benoemen.

Wij bieden deze workshops aan op een prachtige locatie in Nijkerkerveen te midden van de natuur en met paarden erbij. Onze ervaring is dat het werken in de natuur sneller tot rust en ontspanning leidt. Als mens vergeet je nog weleens dat je onderdeel uitmaakt van de natuur. Door in de natuur te werken aan bewustzijn, ontstaat harmonie in je lijf en geest. Je voelt je weer meer een ‘geheel’. Daardoor ontstaat ruimte voor verbondenheid. Je komt weer in contact met jezelf en anderen. Je komt letterlijk én figuurlijk in beweging.

De workshops Leiden door Verlies worden in 2024 gegeven op:

Daarnaast bieden we op aanvraag een unieke dag aan ‘Samen leiden door Verlies’ voor families of vriendengroepen die rondom iemand met verlies staan. Het is een volledig op maakte belevenis voor zowel degene die rouwt als de groep dierbaren eromheen. Want rouwen doe je niet alleen!

– Rolinka van Markus M 06 291 293 57 E rolinka@roscoaching.nl

– Coby Ouwehand M 06 397 190 93 E info@ouwehandrouwbegeleiding.nl